Πανεπιστημιο Κρητης
Τμημα Επιστημης και Τεχνολογιας Υλικων

Επιστήμη Eπιφανειών - Νανοϋλικών (ΕΤΥ 346)


Εργασίες φοιτητών

Όσοι επιθυμούν, μπορούν αντί για τελική εξέταση να κάνουν μια εργασία και να την παρουσιάσουν. Η εργασία μετράει όσο η τελική εξέταση (70% του βαθμού, το υπόλοιπο 30% είναι από τις ασκήσεις για το σπίτι). Οι εργασίες θα παρουσιαστούν την τελευταία εβδομάδα του εξαμήνου.

H εργασία θα πρέπει να συνοδεύεται από μια περίληψη μεταξύ 1 και 2 σελίδων, σύμφωνα με τα πρότυπα (templates) που δίνονται εδώ (προφανώς θα βάλετε ένα μόνο όνομα συγγραφέα, το δικό σας). Η περίληψη θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο δυο βδομάδες πριν την παρουσίαση. Η περίληψη θα πρέπει να έχει από 1 έως 3 εικόνες. Τόσο στην περίληψη, όσο και στην παρουσίαση, θα πρέπει να έχετε αναφορές στην σχετική βιβλιογραφία. H εύρεση καλής βιβλιογραφίας (δηλαδή να βρείτε άρθρα από επιστημονικά περιοδικά σχετικά με το θέμα σας και να αναφέρετε με λίγα λόγια τι λένε) είναι η βασική παράμετρος που θα καθορίσει τον βαθμό σας. Για όλες τις εικόνες, αν δεν τις σχεδιάσετε εσείς, θα πρέπει να αναφέρετε ρητά από πού τις πήρατε.

Στην παρουσίαση θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει κάτι υπο μορφήν άσκησης, δηλαδή να θέσετε ένα ερώτημα (σχετικό με το θέμα της ομιλίας σας) και να το απαντήσετε δείχνοντας κάποιες πράξεις ή/και νούμερα. Μην κάνετε παρουσιάσεις που να μοιάζουν με άρθρα της wikipedia ή που είναι τελείως περιγραφικές! Καλό είναι να κάνετε μια εισαγωγή στο γενικότερο πεδίο, αλλά να μετά να εστιάσετε σε ένα στενότερο πεδίο και να εμβαθύνετε.

Σε περίπτωση πολλών υποψήφιων ομιλητών, θα γίνει επιλογή των καλύτερων με βάση κυρίως την περίληψη, ενώ θα μετρήσει και η παρουσία στο μάθημα και οι ασκήσεις για το σπίτι. Σε περίπτωση εξίσου καλών περιλήψεων, θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη του ΤΕΤΥ.

Για να ετοιμάσετε μια καλή περίληψη και παρουσίαση:

  1. Ακολουθήστε τα πρότυπα (αρχεία tex, odt, doc, pdf). Μέγιστο δυο σελίδες. Προσοχή στο στυλ της βιβλιογραφίας.
  2. Βάλτε λεζάντα στις εικόνες με σύντομη περιγραφή και πηγή (εφόσον δεν τις σχεδιάσατε εσείς).
  3. Δώστε αναφορά στο τέλος κάθε πρότασης η οποία περιέχει κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό ή που χρήζει τεκμηρίωσης.
  4. Αποφύγετε URL στην βιβλιογραφία- αν όμως βάλετε, να πιάνουν μισή γραμμή το πολύ.
  5. Γράφετε σωστά ελληνικά/αγγλικά.
  6. Μην βάζετε στην περίληψη θέματα που δεν θα καλύψετε στην παρουσίαση- αντίθετα, μπορείτε να πείτε στην παρουσίαση και κάτι που δεν περιέχεται στην περίληψη.
  7. Απευθύνεστε σε τελειόφοιτους θετικών επιστημών: ούτε πολύ εισαγωγικό, ούτε πολύ προχωρημένο επίπεδο.
  8. Είναι προτιμότερο να καταπιαστείτε με λιγότερα θέματα και να εμβαθύνετε, παρά να περάσετε επιδερμικά πολλά θέματα.

Θέματα παρουσιάσεων

Παρουσιάσεις του 2016

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στις 17/5/2016. Η περίληψη της παρουσίασης θα πρέπει να έχει σταλεί το αργότερο την Κυριακή 8/5 (στο τέλος των διακοπών του Πάσχα) με email σε μορφή pdf. Συνίσταται θερμά όμως να στείλετε την περίληψή σας πριν τις 20/4, ώστε να υπάρχει χρόνος να την δω και να σας πω την γνώμη μου, και ίσως να στείλετε βελτιωμένη έκδοση πριν την προθεσμία της 8/5.

Κρατήσεις θεμάτων 2016: 4 (Γ.Κ), 24 (ΝΓ), 25 (Κ.Μ), 26 (Α.Σ), 27 (Ε.Α), 28 (Γ.Λ), 29 (Α.Τ), 35 (Α.Δ), 36 (Α.Μ), 37 (Χ.Λ), 38 (Μ.Φ), 39 (K.M), 41 (Ν.Π), 42 (K.K), 46 (Θ.Σ), 48 (Δ.Γ).
Διαδικασία Παρουσιάσεων
Οι ομιλητές του πρώτου μέρους (πριν το διάλειμα) πρέπει να παραδώσουν τις παρουσιάσεις τους στον Αλέξανδρο Δελτσίδη (mst893@edu.materials.uoc.gr) και οι ομιλητές του δεύτερου μέρους (μετά το διάλειμα) πρέπει να παραδώσουν τις παρουσιάσεις τους στην Ελένη Πολυχρονάκη (mst610@edu.materials.uoc.gr). Θα πρέπει να δώσετε τα αρχεία των παρουσιάσεων εγκαίρως ώστε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουμε στις 10.50. Θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η παρουσίασή σας φαίνεται σωστά στους υπολογιστές του Αλέξανδρου και της Ελένης. Το πιο σίγουρο είναι να την μετατρέψετε σε pdf. Παρακαλώ συννενοηθείτε με τους υπεύθυνους εγκαίρως.
Πρόγραμμα Παρουσιάσεων
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν την Τρίτη 17/5/2016 στις αίθουσες Α115 (πρώτο μέρος) και Α113 (δεύτερο μέρος) του κτηρίου υπολογιστών. Κάθε παρουσίαση θα διαρκεί 13 λεπτά (10 λεπτά ομιλία και 3 λεπτά ερωτήσεις). Κάθε ομιλητής υποχρεούται να παρίσταται σε όλες τις ομιλίες και να κάνει μια ερώτηση σε κάποιον συνάδελφό του (θα σας πω ποιος θα ρωτήσει ποιον) και η ερώτηση θα μετρήσει στον βαθμό. Το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά.

Συνεδρία 1: Νανοτεχνολογία
11.00 Magnetoresistance RAM
11.13 Nanoelectromechanical systems
11.26 Κβαντικοί υπολογιστές και η συμβολή τους στο πρόβλημα του περιπλανώμενου πωλητή.
Συνεδρία 2: Νανοφυσική
11.39 Γραφένιο : μηχανικές και ηλεκτρικές ιδιότητες
11.52 Graphene Nanoribbons (GNR)
12.05 Gold nanoparticles
12.18 Μαγνητικά Νανοσωματίδια (ΜΝΡs) για Ιατρική Απεικόνικη
Συνεδρία 3: Φυσική επιφανειών
12.31 Transmission Electron Microscopy
12.44 Ηλεκτρονικό Μικροσκόπιο Σάρωσης
12.57 Επιφανειακές Καταστάσεις
Διάλειμα - μεταφορά στην διπλανή αίθουσα Α113
Συνεδρία 4: Χημεία επιφανειών
13.45 Διαβροχή
13.58 Διάβρωση των Κεραμικών Έργων Τέχνης
14.11 Διάβρωση
14.24 Surfactants (Τασιενεργά)
Συνεδρία 5: Κατάλυση και εφαρμογές
14.37 Κατάλυση με MoS2
14.50 Ετερογενής φωτοκατάλυση
15.03 Θεωρία ηλιακών κυτάρων
15.16 Quantum Dot Solar cells.
15.29 Η νανοτεχνολογία στην στοχευμένη χορήγηση φαρμάκων

Παρουσιάσεις του 2015 και του 2014

Αρχική Ημερολόγιο Βιβλία/σύνδεσμοι Ασκήσεις Βαθμολογίες


Valid XHTML 1.0 Valid CSS!